El quadern taronja

Un bloc de Coia Valls

Gavines

Fa dies que mirem el cel a través de les finestres. La llum de la Mediterrània sembla haver-se esvaït, camuflada entre grisos de plom. Caminem encongits i cap cots. Sovint, a l’exterior, un empostissat de paraigües circumscriu un espai poc amable.
No estem avesats als hiverns freds, a aquesta inoportuna llargària. Als que vivim arran de mar ens queda, però, un desig col·lectiu. Es pot trobar una estampa més suggeridora que el bes de la neu sobre la platja? La seva presència evoca, com poques, la quietud del silenci.
Sí, un cementiri sembla més desolat cobert de neu, el paisatge perd matisos essencials i els colors es dobleguen a la seva força uniformadora. Potser és aquest efecte sedant el que ens atrapa. O potser que, com per l’art d’un encanteri, tot esdevé immaculat, verge. Desapareixen camins i dreceres, les petjades deixen de ser anònimes i invisibles, la sensació d’anar deixant enrere el nostre rastre, de trepitjar el món per primera vegada, ens reconforta.
En sortir de l’escola, he mirat el cel de bell nou. La platja, molt a prop, roman clapotejada de gavines immòbils, com les tecles d’un piano mut, com volves de neu estranyament perdurables.
Avui tampoc no ha nevat. Contemplo un cel rúfol mentre la mar em mostra el seu esperit rondinaire. Les gavines han aixecat el vol en apropar-m’hi. Tanco els ulls a la recerca del blanc, d’un somni que potser esdevindrà demà… Els xiscles que les aus escampen, el so de la sirena d’un vaixell al lluny, són només oasis on desar la il·lusió del que es voldria perdurable.

Coia Valls

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: