El quadern taronja

Un bloc de Coia Valls

Coia Valls

 

foto alacant

 

Coia Valls ( Reus, 1960 ) és escriptora i actriu. També treballa com a logopeda. Ha publicat les novel·les La princesa de Jade ( 2010 – Suma de Letras en castellà i Columna Edicions en català ), premi Néstor Luján de Novel·la Històrica; El mercader ( 2012 – Edicions B en castellà i català ), Premi dels Lectors de l’Illa dels Llibres, Premi a la Millor Novel·la en Català de la web literària Llegir en cas d’ incendi, i Premi a la Millor Novel·la Històrica 2012 de la web Novelas Históricas, ha estat traduïda a diversos idiomes i també adaptada al teatre, així com Les torres del cel ( 2014 – Edicions B en castellà i català ), sobre els orígens del monestir de Montserrat.

La seva novel·la més recent és La cuinera ( 2014 – Edicions B en castellà i català ). És la història de Constança Clavé, una dona que intenta complir el seu somni d’esdevenir una gran cuinera a la Barcelona del segle XVIII.

En l’àmbit de la dramatúrgia ha portat al teatre les seves tres últimes novel·les i, com a actriu, també ha rodat, sota les ordres de l’escriptor i cineasta Jordi Lara, el film Ventre blanc, seleccionat en festivals internacionals.

També ha escrit llibres per als més joves, com ara Marea de lletres que maregen (2010) i L’Ombra dels oblidats (2011), totes dues a Barcanova.

 

Si voleu saber més, podeu anar a la seva pàgina web…

Anuncis
 
%d bloggers like this: